Leeuwarden, Dokkum, Heerenveen, Franeker, Drachten     Telefoon 058 - 2801525    info@fynnfysio.nl

Fitness in Zuiderburen
Vanaf 1 juli mag de fitnesszaal van FYNN Fysio Zuiderburen weer open voor de reguliere fitness .

Uiteraard met inachtneming van de nodige maatregelen conform het protocol verantwoord sporten van NL Sport.

Heeft u een abonnement bij ons, of wilt u er een afsluiten? Neem dan contact op, zodat wij u kunnen inplannen.
 

Gezien het de laatste tijd heerlijk weer is en het ministerie heeft aangegeven dat er weer buiten gesport mag worden op 1,5 meter afstand, zijn wij vol enthousiasme gestart met het organiseren van buitensportactiviteiten.

Hierbij houden wij rekening met het feit dat iedereen op zijn of haar eigen niveau moet kunnen deelnemen.
 
Lekker in beweging in de buitenlucht, samen met je sportgenoten; doet u met ons mee?

Kijk voor meer informatie op: Buitentraining

Ontspanning tijdens coronasituatie
De coronasituatie leidt in vele gevallen tot stress, of op zijn minst tot onrust en/of onzekerheid. Onder voortdurende blootstelling aan stress kunnen ook lichamelijke ongemakken ontstaan. Het zou fijn zijn om dat te voorkomen en om momentjes te vinden om terug te keren tot een optimaal gevoel van ontspanning.
Het is soms even zoeken hoe je dit gevoel weer in jezelf op kunt roepen.

Geïnspireerd door de intelligente lockdown heeft psychosomatisch fysiotherapeut Marian Bakker foto's en filmpjes vanuit haar stadstuin gemaakt. Deze foto's en filmpjes zijn verwerkt met geluidsfragmenten tot 4 praktische en eenvoudige mindfulnesstips, meditaties en overdenkingen.  Wij hopen dat dit bij mag dragen aan het creëren van een rustpunt voor jezelf.



https://youtu.be/wbp_FsDPEEk

https://youtu.be/xnO_uPesxCc


 
Bron: Kleine momenten van mindfulness van David Dewulf. Een belgische arts die het Instituut voor Aandacht en Mindfulness heeft opgericht.
 
Met een hartelijke groet van Marian Bakker
psychosomatisch fysiotherapeut FYNN Fysio

FYNN Fysio tijdens Corona/Covid 19
FYNN Fysio volgt de adviezen van het RIVM en de beroepsgroep nauwkeurig op. Wij hebben aan de hand van deze adviezen een protocol ontwikkeld. Een samenvatting van dit protocol leest u hier.
Alle fysiotherapeuten van FYNN Fysio zijn goed op de hoogte van dit protocol en stemmen hier regelmatig met elkaar over af.

Spanning en onzekerheid tijdens de Corona- crisis.
Wij leven momenteel in een onzekere en spannende tijd.  Het is heel begrijpelijk dat u zich zorgen maakt. Zorgen om de gezondheid van u zelf en uw naasten. Maar wellicht ook zorgen om uw werk of bedrijf.  Kinderen zijn hele dagen thuis en de berichten op het nieuws zijn verontrustend. Daarnaast zijn vele ouders plotseling benoemd als 'juf' of 'meester', naast dat ze vaak gedwongen zijn om thuis te werken. Ook dit vereist de nodige aanpassingen.

Lichamelijke klachten door spanning.
Het is dan niet zo gek dat deze situatie leidt tot een toename van stress en spanningsklachten. Wellicht merkt u het zelf al wel; minder goed of slecht slapen of een kort lontje hebben zijn veel voorkomende signalen.
Spanningsklachten kunnen ook leiden tot fysieke problemen; een stijve rug, hoofdpijn en nek/ en schouderklachten zijn zeer herkenbaar.

Wat kunt u doen?
De situatie blijft de komende tijd onveranderd. Het is belangrijk dat we zo fit en stabiel mogelijk proberen te blijven.
Normaal gesproken was u mogelijk al langsgegaan bij uw fysiotherapeut, om eens die stijve rug te laten losmaken, of de nekspieren eens aan te pakken.

Onze psychosomatisch fysiotherapeut Marian Bakker kan u helpen met het herstellen van het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning.  Dat kan op afstand, middels beeldbellen, gerichte tips en adviezen en het doornemen en plannen van oefeningen. 

Wilt u meer informatie? Neem gerust contact op met FYNN Fysio.