• Fysio Leeuwarden, Dokkum, Heerenveen, Franeker, Drachten        Telefoon 058 - 2801525    info@fynnfysio.nl

Rugpijn is niet fijn.
Sterker nog; het kan je behoorlijk belemmeren in je dagelijks functioneren.
De oorzaak en ernst van rugpijn kan sterk varieren.
Bij FYNN Fysio merken we dat een groot deel van mailtjes en telefoontjes afkomstig zijn van mensen die te kampen met rugpijn. Van acuut, tot chronisch. Van licht zeurende aanblijvende rugpijn, tot hevige rugpijn die normaal functioneren, of zelfs werken, in de weg staan.

Wat kunt u doen als u rugpijn heeft?
Het belangrijkste advies is om zo normaal mogelijk te blijven bewegen, ondanks dat dit lastig kan zijn. Onderzoek heeft aangetoond dat níet bewegen meer kwaad doet dan goed. Blijf dus bewegen, maar forceer niets. Zwaar huishoudelijk werk, zwaar tillen of lang in één houding staan of zitten kunt u beter vermijden. Bij veel pijn kunt u pijnstillers nemen. Gebruik pijnstillers liefst maar enkele dagen en in ieder geval niet langer dan 12 weken. Neem contact op met uw huisarts of met FYNN Fysio als de pijn na een week nog steeds erg hevig is of als het slechter gaat. Ook als bewegen na drie weken nog onvoldoende lukt, als de pijn uitstraalt tot onder de knie, als de kracht en/of gevoel in uw been afneemt of als u problemen krijgt met plassen, neemt u contact op met uw huisarts of FYNN Fysio.  (bron: KNGF)

Met rugpijn naar FYNN Fysio in Leeuwarden, Techum, Dokkum of Franeker
De fysiotherapeuten van FYNN Fysio kunnen door middel van een aantal onderzoeken en testen beoordelen wat uw klachten veroorzaakt en welke aanpak voor u het beste is. Veelal bestaat de aanpak uit een combinatie van een fysiotherapeutische behandeling (fysiotherapeutische technieken, Dry Needling, en/of Manuele Therapie), adviezen en huiswerkoefeningen.
U kunt ook bij FYNN Fysio terecht in een vroeg of acuut stadium van rugpijn. Dan kunnen wij u voorzien van het juiste advies om zo uw klachten  te doen verminderen en herhaling te voorkomen. 

Dans is geen paracetamol. maar het werkt!!! Een aantal fysiotherapeuten van FYNN Fysio hebben zelf ook ervaren wat het effect van dans is op lichaam en geest.  Zij hebben meegedaan aan een dansles die gegeven werd door dansdocent Eva Thoman en gaan graag de samenwerking met haar aan.

Dans maakt verbindingen in de hersenen, herstelt en verbetert. Dans draagt ook bij de sociale intelligentie, trauma herstel, oplossing vermogen , creativiteit, expressie, empathische vermogen.
Met een gepaste op maat gemaakte dansles ziet Eva de deelnemers altijd vrijheid ervaren in hun beweging.
 
Wij zijn in elk geval enthousiast en nodigen u dan ook van harte uit om dit zelf ook eens te komen ervaren!
Graag nodigen wij u uit voor een proefles 'Dansen als Medicijn'.

Wanneer: dinsdag 3 maart.
Tijd: 13.00-14.00
Waar: FYNN Fysio, Wiardaplantage 3, Leeuwarden
Voor wie: ouderen. Een lichamelijke beperking is geen probleem. Wel moet u geestelijk goed belastbaar zijn.
Maximaal: aantal deelnemers: 7
Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken./ 058-2801525

 

FYNN Fysio opent inschrijving valpreventiecursus!

In 2019 heeft FYNN Fysio een succevolle valpreventietraining georganiseerd. Graag geven wij hier in 2020 een vervolg aan.
Dit, omdat voorkomen beter is dan genezen!

Een valincident kan vervelende gevolgen hebben. Door kleine aanpassingen te doen in de woning en aandacht te besteden aan gewoontes en conditie kan een valincident voorkomen worden.

Voorkom vallen!
Op diverse momenten in het jaar zal FYNN Fysio een valpreventiecursus organiseren, op de locatie Techumerpleats of Zuiderburen.
U kunt zich nu alvast inschrijven!

Hoe ziet het programma er uit?
De valpreventietraining bestaat uit 5 actieve bijeenkomsten á 1 uur, onder begeleiding van fysiotherapeut Manoek Westra.
U gaat actief aan de slag gaat met onder andere:

Een balanstraining
Een val- en loopanalyse
Een thuisscan
Een looptraining
Een terugkombijeenkomst met gezellige afsluiting

Datum: diverse data in 2020 (bij interesse kunt u zich alvast aanmelden)
Tijden: vrijdagmiddag 15.00-16.00
Kosten: 62,50
De groepsgrootte is maximaal 8 personen. Minimale groepsgrootte: 3 personen.

Doet u ook mee?
Aanmelden voor de valpreventietraining kan door contact op te nemen met FYNN Fysio via 058-2801525 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

FYNN Fysio is present in Sportcentrum Shape te Franeker. 

Sybo Offenga, Gerard Zandkuil en Jurjen Ament zijn u graag van dienst.

Op de volgende dagdelen kunt u op ons rekenen:

- maandagochtend
- dinsdagmiddag
- woensdagmiddag/ avond
- vrijdagmiddag

Twijfelt u of u door kunt sporten met uw huidige klachten?
Of loopt u al een tijdje rond met een sluimerende klacht en wilt u weten wat er aan te doen is?
Dan is het wellicht een goed idee om eens langs te komen op ons inloopspreekuur op maandagochtend tussen 9.00 -10.00.
Het is handig dat u eerst even een afspraak maakt, zodat wij tijd voor u kunnen reserveren.

058-2801525
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Shockwave therapie (ook wel ‘extracorporale shockwave therapie (ESWT)’) is een zeer effectieve behandelvorm voor mensen met (chronische) pijnklachten. Bij deze behandeling wordt mechanische druk overgebracht op de pijnlijke locatie op het lichaam. De mechanische druk zal ervoor zorgen dat de stofwisseling en de bloedcirculatie in het pijngebied worden verbeterd. Zo worden de zelfhelende eigenschappen van het lichaam gestimuleerd en het genezingsproces versnel

Gerard Zandkuil is bij FYNN Fysio werkzaam als fysiotherapeut en shockwave- therapeut Binnenkort is Gerard ook werkzaam bij sportcentrum Palestra, in Dokkum.