Fysiotherapie  in Leeuwarden, Dokkum, Heerenveen, Franeker, Drachten     Telefoon 058 - 2801525    info@fynnfysio.nlSinds 1 december jongstleden staat onze fysiotherapeut Esra Adema officieel geregistreerd als Master Manuele Therapie.  Het waren drie intentieve jaren voor Esra en vooral het laatste jaar moest er in verband met de Corona situatie geimproviseerd worden, waardoor de studie iets verlengd werd. Maar het is Esra gelukt. Wij zijn ontzettend trots op haar. Nu kan zij, net als haar collega Berttrand, ook manuele technieke toepassen.

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van gewrichten en anderzijds het verbeteren van houding en beweging. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. Dat gebeurt door de lichaamsdelen rond het gewricht op een bepaalde manier te bewegen. De beweeglijkheid van de gewrichten wordt beter, waardoor de pijn afneemt. Meestal is zacht trekken aan of duwen tegen botstukken van gewrichten al voldoende. De gewrichten worden dan wat sneller bewogen. Daarbij hoort u soms een knappend of krakend geluid. Dit kan als een kortstondig vreemd gevoel worden ervaren, maar dit is over het algemeen niet pijnlijk. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: u voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn.

Esra Adema is namens FYNN Fysio op 3 locaties in Leeuwarden werkzaam: de hoofdlocatie in Zuiderburen, de Techumerpleats en op de Rengerslaan.

Esra: van harte gefeliciteerd!
 

De vakantieperiode is in volle gang. De campings en vakantiehuisjes in Friesland zijn druk bezet. En ook op het water zijn vele vakantiegangers te vinden. In zeilboten, moterboten, racebootjes, maar ook suppend.

Het kan voorkomen dat fysiotherapie even niet kan wachten totdat u thuis bent. Weet dan dat de fysiotherapeuten van FYNN Fysio er voor u zijn.
Uw klacht wordt door middel van een onderzoek en aantal testen in kaart gebracht. Vervolgens kan een behandeling worden opgestart en/of ontvangt u advies wat u zelf kunt doen om uw klacht te verminderen. Dit alles hangt af van de ernst van de klacht en hoe lang u nog in Friesland bent. Uiteraard kunnen wij zorgen voor een goede overdracht naar uw eigen fysiotherapeut.

Hopelijk kunt u pijnvrij en zorgeloos genieten van uw verblijf in Friesland. Maar mocht het even niet meezitten, weet dat wij iets voor u kunnen betekenen.

Informeer gerust naar de mogelijkheden door te bellen met 058-2801525 of te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Behandelen van chronische pijn bij FYNN Fysio
Controle over je pijn.

Chronische pijn is pijn die langer dan 3 maanden aanwezig is. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat 1 op de 5 mensen lijdt aan chronische pijn. De oorzaak van chronische pijn kan divers zijn. Het kan ontstaan na bijvoorbeeld een auto-ongeluk of sportblessure, maar het kan ook door langdurige stress of verkeerde werkhouding komen.

Als de pijn al langer aanwezig is of heftig is van aard, dan ontstaat er soms ook angst om te bewegen. Een onnatuurlijk beweegpatroon en toenemende beperkingen kunnen dan een gevolg zijn.

Bij FYNN Fysio kunnen we bij chronische pijnklachten behandelmethodes zoals fysiotherapie, psychosomatische benadering, dry needling of manuele therapie toepassen.

Indien er sprake is van (een kans op) chronische pijn kunnen wij u ook van dienst zijn met het toepassen een VR-bril volgens de Reducept-methode.


Reducept wordt door FYNN Fysio in gezet als aanvulling in de behandeling van langdurige pijn.

Reducept
Reducept traint de hersenen. Door middel van een virtuele training met hulp van een VR bril kunt u uw hersenen leren om de controle over uw pijn te verbeteren en hiermee de pijn te verminderen. Het belangrijkste is dat u uw hersenen kunt trainen om ook op lange termijn meer grip op je pijn te krijgen. Reducept is gebaseerd op succesvolle bewezen methoden. Reducept bouwt voort op de pijntheorie “Explain Pain” van Moseley &Butler. Daarnaast zijn andere bewezen studies en theorieën gebruikt. Reducept is ontwikkeld in samenwerking met patiënten en zorgverleners.

Hoe gaan we te werk?
Intake
Bij de intake zal de fysiotherapeut samen met u bekijken of behandeling met de VR bril in uw situatie van toepassing is. Mocht dit het geval zijn dan wordt u door de fysiotherapeut uitgebreid ondersteund en geïnformeerd over de werkwijze. Indien u verzekerd bent voor fysiotherapie wordt de intake door uw zorgverzekeraar vergoed.
Indien uit de intake blijkt dat behandeling met de VR bril in uw situatie geschikt is, is het de bedoeling dat u in een periode van 4 - 8  weken dagelijks 10-30 minuten gaat trainen. U kunt hiervoor terecht in onze VR ruimte op de hoofdlocatie van FYNN Fysio in Zuiderburen. Ook is het mogelijk om de VR bril te huren zodat u deze kunt meenemen naar huis.
Behandeling met de VR bril kan deel uit maken van de behandeling fysiotherapie. Dit betekent dat u naast het werken met de VR bril ook een reguliere fysiotherapiebehandeling kunt krijgen.

Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op!

Fitness in Zuiderburen
Vanaf 1 juli mag de fitnesszaal van FYNN Fysio Zuiderburen weer open voor de reguliere fitness .

Uiteraard met inachtneming van de nodige maatregelen conform het protocol verantwoord sporten van NL Sport.

Heeft u een abonnement bij ons, of wilt u er een afsluiten? Neem dan contact op, zodat wij u kunnen inplannen.