Pilates en fitness bij FYNN Fysio

Hé wat leuk! Pilates! Pilates wordt al jaren aangeboden in Zuiderburen, door oefentherapeut Elzelien, maar sinds1 maart valt Pilates onder de vlag van FYNN Fysio en kan desgewenst ook gecombineerd worden met fitness.

Perfect Pilates is geschikt voor iedereen die op een plezierige manier wil werken aan kracht, lenigheid en stabiliteit. Ons lichaam is opgebouwd uit spierketens die samenwerken.

Bij het optillen van een been zijn er meerdere spieren tegelijk actief. Door deze spierketens bewust te gebruiken in de vorm van oefeningen, wordt het hele lichaam getraind. Op efficiënte wijze werkt u aan uw totale lichaam en conditie. Overbelaste spieren worden hierbij ontlast en verwaarloosde spieren geactiveerd en versterkt.

Elzelien houdt tijdens de lessen rekening met uw individuele wensen en mogelijkheden. Doorgewinterde sporters die efficiënt willen sporten of hun trainingsschema willen afwisselen vinden wat ze zoeken in de lessen Perfect Pilates.

Maar ook wanneer u weinig sport of kampt met nek-, schouder- en/of rugklachten is de training perfect aan te passen aan uw conditie. Dit geldt ook voor mensen die herstellen van een ziekte, zwangerschap of operatie.
Iets voor u? Neem gerust contact op met FYNN Fysio om de mogelijkheden te bespreken.

Nu ook Oefentherapie bij FYNN Fysio

Vanaf 1 maart 2023 treedt Elzelien Leenman in dienst bij FYNN Fysio.

Elzelien is al lange tijd werkzaam als zelfstandig oefentherapeut (Mensendieck) in Zuiderburen. Vanaf 1 maart beëindigt zij haar praktijk en zal zij haar werkzaamheden voortzetten onder de vlag van FYNN Fysio.

Elzelien Leenman is Oefentherapeut, psychosomatisch oefentherapeut en is daarnaast slaapoefentherapeut en verbonden aan het netwerk Chronische pijn. Ook blijft Elzelien haar pilateslessen verzorgen op de woensdagavond en vrijdagochtend.

Vanaf 1 maart zal Elzelien ook werkzaam zijn in de Techumerpleats.

Wanneer oefentherapie? Oefentherapie bij FYNN Fysio helpt u wanneer bewegen u inspanning kost of zelfs pijn doet. Oefentherapie Mensendieck is een therapie waarbij u inzicht krijgt in uw eigen specifieke bewegingspatroon en klachten voorkomt, verhelpt of verlicht.

We gaan praktisch aan de slag en kijken gericht naar de bewegingen die u dagelijks maakt. Vervolgens leert u uw houding en beweging veranderen en verbeteren. U zult gedurende de oefentherapie merken dat uw manier van bewegen, uw houdings- en bewegingsgedrag veranderen waardoor u gemakkelijker beweegt.

Na afloop van de behandeling bent u naast een kenner van uw eigen lichaam ook uw eigen behandelaar. U zult daardoor minder snel terugvallen in het behandelcircuit.

Oefentherapie voorkomt en verhelpt pijnklachten. Door een zwaar fysiek beroep en/of een eenzijdige fysieke belasting loopt u meer risico op overbelasting. Ook specifieke groepen zoals ouderen, zwangere vrouwen, musici en kinderen zijn kwetsbaar. Oefentherapie richt zich op het verhelpen of verlichten van pijnklachten én op het voorkomen van daarvan.

Meer informatie over slaapoefentherapie vindt u op deze website, bij het onderdeel specialistaties.

Oefentherapie leert omgaan met chronische pijn Oefentherapie Mensendieck heeft een speciaal programma ontwikkeld voor mensen met chronische pijnklachten. Deze therapie is gericht op het behoud van kwaliteit van leven. U leert hoe u het beste met klachten, die uit uw aandoening voortkomen, om kunt gaan. De oefentherapeut streeft naar een afname van pijnklachten of een beperking daarvan.

FYNN Fysio wordt beoordeeld met een 9.2

In het jaar 2022 is FYNN Fysio beoordeeld door 291 cliënten. De gemiddelde tevredenheidscore is een 9.2. Wij zijn dankbaar dat u de moeite neemt om ons te boordelen. Deze mooie score is een mooie opsteker voor ons hardwerkende en enthousiaste team van fysiotherapeuten en ondersteuners.

FYNN Fysio in Hoogeveen

Orofaciale fysiotherapie is een redelijk onbekend specialisme binnen de fysiotherapie. Veel mensen weten ons te bereiken via kaakchirurg, tandarts, huisarts, audiologisch centrum, of via tips of een zoektocht op internet. Orofaciale fysiotherapie richt zich op het behandelen van mensen met klachten aan het hoofd- hals gebied, zoals tandenknarsen, hoofdpijn, oorpijn, aangezichtspijn, tinnitus, nekpijn of kaakpijn.

FYNN Fysio is al vele jaren actief op dit gebied en inmiddels weten steeds meer mensen de weg naar onze praktijk(en) te vinden.

Wij zijn erg enthousiast dat wij binnenkort zullen gaan samenwerken met fysiotherapiepraktijk de Leeuwerik in Hoogeveen.
Kirsten van der Geer, fysiotherapeut en Orofaciaal fysiotherapeut i.o. zal daar vanaf 1 februari aanwezig zijn op de vrijdagmiddag.

Kirsten zal ook werkzaam blijven in Leeuwarden en Drachten.
U bent van harte welkom bij fysiotherapie de Leeuwerik en Kirsten: veel succes gewenst op je nieuwe werkplek. Dat gaat vast lukken!

Hoofdlocatie FYNN Fysio is verhuisd

Het is gelukt! Nog voor de feestdagen is onze hoofdlocatie verhuisd naar onze nieuwe praktijk in het zelfde pand. De afgelopen maanden stonden in het teken van de verbouwing van de rechtervleugel van de Wiardaplantage en vorig weekend was het zover: de verhuizing van nummer 3, naar nummer 1.

Ten eerste willen wij onze collega's bedanken voor het meedenken, het vertrouwen en de hulp. Wij hebben de klus met elkaar geklaard! Ook willen wij André van het Land van Bouwdoq bedanken voor de uitstekende begeleiding van het grote bouwproject. Het kon niet beter! En ook Sietze Vanderheide en zijn collega's hebben zich wekenlang in het zweet gewerkt om de klus op tijd te klaren. Marcel Hamstra van Aviato, bedankt voor de rust en het vertrouwen op ict/technisch gebied. Lauwersdesign danken wij voor de belettering op de deuren en Herwig Smits en Sander Renkema: bedankt voor het vertrouwen.
Ook al moeten er nog wat puntjes op de i worden gezet; wij zijn blij met het resultaat! Daarnaast hopen wij dat onze collega's van Fitz Beter Gezond, maar ook onze klanten mogen genieten van de rust, want zo'n bouwproject gaat gepaard met veel lawaai en stof!

Onze praktijk blijft gevestigd op de eerste verdieping, maar dan in de andere vleugel (boven Fitz). Om ons te bereiken kunt u de ingang op de hoek van het pand nemen (ingang Fitz Beter Gezond). Daar bevindt zich de lift en de trap naar onze praktijkruimte op de eerste verdieping.
FYNN Fysio, Wiardaplantage 1 8939AA Leeuwarden