• Telefoon 058 - 2801525
  • info@fynnfysio.nl
  • Wiardaplantage 3, 8939 AA Leeuwarden

Fysiotherapie en kanker

Daar sta je dan. Alles valt stil. De wereld om je heen gaat door, alsof er niets aan de hand is.
Kanker is schrikken. Het doet niet alleen iets met je lijf. Het grijpt je ziel. Brengt je totaal uit balans.
Gelukkig is kanker steeds beter te genezen. Patiƫnten blijven langer in leven en steeds vaker wordt kanker een chronische ziekte. Artsen en oncologen werken daar hard aan. Zijn daar goed in. Ze pakken de problemen aan. Professioneel en doortastend.
Ingrijpende behandelingen zoals bestraling, chemotherapie of een operatie kunnen pijn, krachtverlies, stijfheid, spanningsklachten, oedeemvorming, conditieverlies en vermoeidheid tot gevolg hebben.

Uit onderzoek is bewegen dat bewegen en sport tijdens behandelingen uiterst effectief zijn. Bewegen helpt om vermoeidheid te verminderen en conditieverlies te vertragen of voorkomen. 

Het Medisch Centrum Leeuwarden stopt helaas vanaf 1 april 2019 met het aanbieden van poliklinische fysiotherapie in het ziekenhuis.  Dit leid tot nogal wat reacties en ingezonden stukken in de Leeuwarder Courant. Deze uitgeknipte artikelen werden vervolgens door patienten en collega's aan Marian Bakker van FYNN Fysio aangereikt.

Marian Bakker is fysiotherapeut met aandachtsgebied oncologie en behandelt en begeleid kankerpatienten aan huis of op onze locaties in Techum en Zuiderburen (zowel individueel als in groepsverband). Voor meer informatie verwijzen wij u naar onderstaande link.


https://www.fynnfysio.nl/specialisaties/fysiotherapie-bij-oncologie

Val niet stil als je kanker hebt. Blijf bewegen!