Oedeemfysiotherapie en fysiotherapie bij Oncologie bij FYNN Fysio

Oedeemfysiotherapie en fysiotherapie bij Oncologie bij FYNN Fysio

 

Geachte heer/mevrouw,

Hierbij willen wij u graag op hoogte brengen dat  Fysio LiifS gevestigd is bij FYNN Fysio op de locatie in Zuiderburen te Leeuwarden aan de Wiardaplantage 3.

Sibrecht Spijkstra is praktijkhouder van Fysio LiifS en als  geregistreerd oedeem- en oncologiefysiotherapeut gespecialiseerd in het behandelen  van patiënten op het gebied van (lymf-) oedeem en/of oncologie. Fysio LiifS is tevens gevestigd in Heerenveen waar Sibrecht al vele jaren bovenstaande patiënten behandelt en begeleidt in alle fases van de ziekte.

Fysio LiifS en FYNN Fysio slaan de handen ineen en willen de oncologie- en /of oedeempatiënten de beste fysiotherapeutische zorg aanbieden volgens de laatste wetenschappelijke inzichten en richtlijnen.

Voor welke klachten/behandelingen kunt terecht bij Marian Bakker van FYNN Fysio of Sibrecht Spijkstra van Fysio LiifS?

Met betrekking tot oncologiefysiotherapie kunt u denken aan  revalidatie, zowel tijdens als na een (neo)-adjuvant traject, in de vorm van beweegadviezen zoals conditie-, spierkracht- en coördinatie/balans verbetering en begeleiding bij terugkeer naar werk of sport, maar ook als prehabilitatie ter voorbereiding op de oncologische ingreep die de patiënt te wachten staat.

Voor welke klachten/behandelingen kunt u terecht bij Sibrecht Spijkstra van Fysio LiifS?

U kunt denken aan behandeling en/of preventie van lymfoedeem. Dit kan ontstaan na een oncologische ingreep waarbij naast de tumor eventueel ook klierweefsel verwijderd wordt. U kunt hierbij denken aan hoofdhalsklier-, okselklier- liesklier- of intra-abdominale klierdissectie.

Behandeling kan bestaan uit: manuele lymfdrainage, lymfepomp, lymftaping, compressiemateriaal in diverse vormen of TEK aanmeten, het behandelen van littekens, verklevingen van fascies of Axillary Web Syndrom (AWS). Daarnaast is er aandacht voor zelfmanagement in de vorm van zelfmassage, beweegadviezen en huid- en hygiëne adviezen. Stimuleren tot behoud van zelfredzaamheid is erg belangrijk.

Voor het maken van afspraken voor uw patiënten, vragen, overleg en verwijsmogelijkheden kunt u contact opnemen via :

Bedrijf

Fysio LiifS

FYNN Fysio

Naam

Sibrecht Spijkstra

Marian Bakker

Functie

Algemeen, oedeem- en oncologiefysiotherapeut, fysiotherapeut-leefstijlcoach

Geregistreerd bij KNGF/NVFL, ONCONET

Algemeen, psychosomatisch fysiotherapeut, fysiotherapie bij Oncologie, Dry Needling, Hartcoherentie, behandeling van (chronische) pijn met o.a. Reducept VR Bril

Geregistreerd bij Keurmerk Fysiotherapie

Website

www.liifs.nl

www.fynnfysio.nl

Email

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Telefoon

06-18334351

058-2801525