• Telefoon 058 - 2801525
  • info@fynnfysio.nl
  • Wiardaplantage 3, 8939 AA Leeuwarden
overzicht-specialisaties-fysio-oncologie.jpg

Fysiotherapie bij slaapproblemen

Dat goed slapen belangrijk is voor onze lichamelijke en geestelijke gezondheid is bij iedereen meestal wel bekend. Een keer een nacht minder goed (of zelfs niet) slapen, ervaren de meeste mensen niet direct als een probleem.

Maar wat als het niet bij één nacht blijft? De ene nacht de andere opvolgt? Het slechte slapen een vast patroon aan het worden is en de wanhoop en frustratie toenemen? Dán ontstaan de klachten, zoals vermoeidheid, verminderde concentratie overdag en een sombere stemming. Onze weerstand gaat achteruit en we worden vatbaarder voor virussen en blessures.
Soms heeft de vermoeidheid zelfs zoveel impact, dat we niet meer onze dagelijkse werkzaamheden kunnen uitvoeren.
Is dit herkenbaar? Dan kan het erg interessant zijn om samen met psychosomatisch fysiotherapeut Marloes Lahuis van FYNN Fysio de slaapgewoonten eens onder de loep te nemen.

Marloes; "We beginnen met het invullen van een slaapdagboek en een aantal vragenlijsten. Op deze manier krijgen we meer inzicht in het slaappatroon, slaapgedrag en de gedachten over slapen. Mochten de adviezen nog onvoldoende resultaat geven, dan kunnen we ook nog oefeningen doornemen die gericht zijn op meer ontspanning, een betere ademhaling en minder piekeren. Interesse? Neem dan gerust contact met mij op. Dan werken we samen toe naar een heerlijke nachtrust!"

Onze specialisten