Fysiotherapie in Leeuwarden, Dokkum, Heerenveen, Franeker, Drachten 058 2801525  info@fynnfysio.nl    AFSPRAAK MAKEN
FITNESZAAL_2019-mariekebalkfotografie-5.jpg

Medische fitness bij FYNN Fysio

Als uw fysiotherapeut heeft geconstateerd dat uw klachten grotendeels of volledig kunnen verdwijnen door actieve trainingstherapie, kunt u onder begeleiding van uw fysiotherapeut in de fitnesszaal aan de slag gaan met oefeningen om uw conditie en/of spierkracht te verbeteren. Medische fitness kan in veel gevallen de juiste behandeling voor u zijn, als blijkt dat kracht- en/of conditietraining herstelbevorderend werkt.

Er zal in overleg met u een trainingsschema, specifiek gericht op uw situatie, worden samengesteld. Voorafgaand of tijdens iedere training zal uw fysiotherapeut met u kijken hoe het u vergaat. Indien nodig wordt het trainingsschema bijtijds aangepast.

Bij de medische fitness van FYNN Fysio traint u alleen, of samen met een kleine groep medepatiënten onder begeleiding van uw fysiotherapeut. Een trainingsgroep kan bestaan uit een combinatie van mensen die fysiofitness volgen en/of medische fitness volgen. De totale groepsgrootte is maximaal 8 personen.

Indien u aanvullend verzekerd bent worden veelal de kosten voor medische fitness vergoed door uw verzekeraar. De duur van medische fitness is maximaal 3 maanden, tenzij u een chronische aandoening heeft, waarvoor langer dan 3 maanden en maximaal 12 maanden vergoeding mogelijk is. Raadpleeg uw polisvoorwaarden om te zien welke vergoeding medische fitness u krijgt.

De medische fitness wordt beëindigd als uw behandeldoel is behaald. Desgewenst kunt u de training voortzetten door u een fitnessabonnement af te sluiten.

Fitness

FYNN Fysio biedt u de mogelijkheid om op een verantwoorde manier te sporten.
Wij hanteren geen jaarabonnement. (Tijdelijk) Opzeggen van het lidmaatschap is mogelijk, met in acht neming van 1 volle maand opzegtermijn.

In Zuiderburen en Techum kunt u terecht voor fysiofitness in kleine groepen (maximaal 8 personen) onder begeleiding van een fysiotherapeut. 
 
Tijdelijk opzeggen van uw fitnessabonnement is mogelijk. Uw recht op uw plek komt hiermee te vervallen.

HIIT : High Intensity Interval Training

Voor mensen die houden van een wat pittigere fitnesstraining, kan een HIIT training uitkomst bieden. 
HIIT training is een effectieve 
trainingsvorm. 
Het trainingsprincipe van HIIT is datje door middel 
van intervaltraining in een korte tijd 
een intensieve inspanning 
levert, afgewisseld met een korte pauze. In relatief korte tijd worden er meer trainingseffecten bereikt (kracht, uithoudingsvermogen).  De intensiteit van de training kan volledig op jouw niveau afgestemd worden.

Nieuwsgierig geworden en ready to sweat? Doe eens mee en ervaar de voordelen van HITT!

Tijden fitness & medische fitness

09.30u
11.00u
16.00u
19.00u  
19.30u Techumerpleats
09.30u
12.00u
16.30u
19.00u (HIIT)
09.30u
11.00u
16.00u
 
09.30u 
11.30u
19.00u (HIIT)
09.30u (Zuiderburen en Techum)

11.00u

13.30u

Deelnemen aan fysiofitness?

Er geldt een maximale groepsgrootte van 8 personen (exl. begeleider); vergeet u zich niet aan - of af te melden?

Kleedkamers en douches zijn geopend;

Mocht u interesse hebben om deel te nemen, dan kunt u contact met ons opnemen. Wij kunnen u desgewenst de fitnesszaal laten zien en nadere uitleg geven.

Vergeet niet uw eigen bidon, schone schoenen en een handdoek mee te nemen. 

Onze specialisten