Image

Oefentherapie

Oefentherapie helpt u wanneer bewegen u inspanning kost of zelfs pijn doet. Oefentherapie is een therapie waarbij u inzicht krijgt in uw eigen specifieke bewegingspatroon en klachten voorkomt, verhelpt of verlicht.

We gaan praktisch aan de slag en kijken gericht naar de bewegingen die u dagelijks maakt. Vervolgens leert u uw houding en beweging veranderen en verbeteren. U zult gedurende de oefentherapie merken dat uw manier van bewegen, uw houdings- en bewegingsgedrag veranderen waardoor u gemakkelijker beweegt.

Na afloop van de behandeling bent u naast een kenner van uw eigen lichaam ook uw eigen behandelaar. U zult daardoor minder snel terugvallen in het behandelcircuit.

Directe toegankelijkheid bij FYNN Fysio

U kunt zonder verwijzing met uw klachten of vragen bij FYNN Fysio terecht.

Na aanmelding wordt er een afspraak gemaakt voor een screening, waarbij de oefentherapeut beoordeelt of de klacht in aanmerking komt voor een behandeling. De screening neemt ongeveer tien minuten in beslag. Na de screening volgt - indien van toepassing - een intake en onderzoek. Deze intake is bedoeld om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van uw algemene gezondheidstoestand, de oorzaak en verloop van uw klacht en uw verwachtingen. Vaak is het mogelijk om aansluitend aan de screening & intake een volledige behandeling in te plannen.

Het kan echter zijn dat de oefentherapeut na de screening tot de conclusie komt dat uw klacht niet in aanmerking komt voor behandeling of dat nader onderzoek door huisarts of specialist gewenst is. In overleg met u worden verdere stappen ondernomen.

Vormen van oefentherapie bij FYNN Fysio

Bij FYNN Fysio kunt u terecht voor de volgende behandelingen:
- reguliere oefentherapie
- psychosomatische oefentherapie
- slaapoefentherapie
- oefentherapie bij Functionele Neurologische Stoornissen (FNS)
- valpreventie

Oefentherapie voorkomt en verhelpt pijnklachten

Door een zwaar fysiek beroep en/of een eenzijdige fysieke belasting loopt u meer risico op overbelasting. Ook specifieke groepen zoals ouderen, zwangere vrouwen, musici en kinderen zijn kwetsbaar. Oefentherapie richt zich op het verhelpen of verlichten van pijnklachten én op het voorkomen van daarvan.

Door middel van Oefentherapie omgaan met chronische pijn

Er is een speciaal programma ontwikkeld voor mensen met chronische pijnklachten. Deze therapie is gericht op het behoud van kwaliteit van leven. U leert hoe u het beste met klachten, die uit uw aandoening voortkomen, om kunt gaan. Wij streven naar een afname van pijnklachten of een beperking daarvan.


Specialist

Elzelien Leenman