Fysiotherapie  in Leeuwarden, Dokkum, Heerenveen, Franeker, Drachten     Telefoon 058 - 2801525    info@fynnfysio.nl
Orofaciale_behandeling_2019-mariekebalkfotografie-15.jpg

Orofaciale fysiotherapie bij FYNN Fysio

Voor klachten aan uw kaak, tinnitus, hoofdpijn, aangezichtspijn of andere klachten die hiermee samenvallen kunt u met of zonder verwijzing terecht bij FYNN Fysio.

Langdurig intensief gebruik maken van telefoon of tablet, klemmen, knarsen, nagelbijten, lipbijten, wangbijten, kauwgom kauwen, penbijten, musiceren of tongpersen tegen tanden of gehemelte kunnen een overbelasting van het kauwstelsel veroorzaken. Ook kan stress een rol spelen bij het ontstaan van overbelasting van de kauwspieren.

Uw kaakklachten kunnen echter ook te maken hebben met problemen vanuit het kaakgewricht. Het kaakgewricht bevat een kraakbeenschijf (discus) die verschoven kan zijn en het gewricht doet blokkeren. Dit kan onder andere leiden tot een beperkte mondopening.

Kaakklachten kunnen het gevolg zijn van gebitsproblemen. De tanden en kiezen kunnen slijten door tandenknarsen, maar er kan ook gewoon sprake zijn van kiespijn. Tandheelkundige behandelingen kunnen soms een aanleiding zijn van kaakklachten.

Jurjen Ament is als Orofaciaal Fysiotherapeut ingeschreven in het deelregister Orofaciale Fysiotherapie van het Centraal Kwaliteits Register (CKR).
Fysiotherapeut Gerard Zandkuil heeft als aandachtsgebied orofaciale fysiotherapie en werkt nauw samen met Jurjen Ament.

Jurjen Ament houdt regelmatig een gezamenlijk spreekuur met dr. A.P. Slagter, tandarts-gnatholoog bij het MCL (afdeling bijzonder tandheelkunde) en werkt hierbij samen met Ralph Lases en Alle Sterk, collega orofaciale fysiotherapeuten in Friesland.
Ook is er sprake van een goede afstemming en samenwerking met kaakchirurgen, KNO- artsen, tandartsen, logopedisten, het audiologisch centrum en collega orofaciale fysiotherapeuten in Friesland.

Voor meer informatie over Orofaciale Fysiotherapie zie www.nvof.nl

Onze specialisten