Fysiotherapie in Leeuwarden, Dokkum, Heerenveen, Franeker, Drachten 058 2801525  info@fynnfysio.nl    AFSPRAAK MAKEN

Behandelen van chronische pijn met Reducept VR Bril

Controle over je pijn.

  • 10-30 minuten trainen per dag
  • Pijn management gebaseerd op wetenschap
  • Altijd en overal trainen

Chronische pijn is pijn die langer dan 3 maanden aanwezig is.  Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat 1 op de 5 mensen lijdt aan chronische pijn. De oorzaak van chronische pijn kan divers zijn. Het kan ontstaan na bijvoorbeeld een auto-ongeluk of sportblessure, maar het kan ook door langdurige stress of verkeerde werkhouding komen. Als de pijn al langer aanwezig is of heftig is van aard, dan ontstaat er soms ook angst om te bewegen. Een onnatuurlijk beweegpatroon en toenemende beperkingen kunnen dan een gevolg zijn.

Bij FYNN Fysio kunnen we bij chronische pijnklachten behandelmethodes zoals fysiotherapie, psychosomatische benadering, dry needling of manuele therapie toepassen.

Indien er sprake is van (een kans op) chronische pijn kunnen wij u ook van dienst zijn met het toepassen een VR-bril volgens de Reducept-methode. Reducept wordt door FYNN Fysio in gezet als aanvulling in de behandeling van langdurige pijn.

Reducept

Reducept traint de hersenen. Door middel van een virtuele training met hulp van een VR bril kunt u uw hersenen leren om de controle over uw pijn te verbeteren en hiermee de pijn te verminderen. Het belangrijkste is dat u uw hersenen kunt trainen om ook op lange termijn meer grip op je pijn te krijgen. Reducept is gebaseerd op succesvolle bewezen methoden. Reducept bouwt voort op de pijntheorie “Explain Pain” van Moseley &Butler. Daarnaast zijn andere bewezen studies en theorieën gebruikt. Reducept is ontwikkeld in samenwerking met patiënten en zorgverleners.

Hoe gaan we te werk?

Intake

Bij de intake zal de fysiotherapeut samen met u bekijken of behandeling met de VR bril in uw situatie van toepassing is. Mocht dit het geval zijn dan wordt u door de fysiotherapeut uitgebreid ondersteund en geïnformeerd over de werkwijze. Indien u verzekerd bent voor fysiotherapie wordt de intake door uw zorgverzekeraar vergoed.

Indien uit de intake blijkt dat behandeling met de VR bril in uw situatie geschikt is, is het de bedoeling dat u in een periode van 4 - 8  weken dagelijks 10-30 minuten gaat trainen. U kunt de VR bril huren zodat u deze kunt meenemen naar huis.

Behandeling met de VR bril kan deel uit maken van de behandeling fysiotherapie. Dit betekent dat u naast het werken met de VR bril ook een reguliere fysiotherapiebehandeling kunt krijgen.

VR Bril in praktijk

U krijgt tijdens uw concult een duidelijke instructie voor gebruik, zodat u er zelf thuis verder mee aan de slag kunt. Bij vragen kunt u zich wenden tot uw therapeut of de praktijkmedewerker. 


VR Bril bij u thuis

U kunt na betaling van de borgprijs een VR bril mee naar huis nemen, waar u zelf op ieder gewenst moment mee kunt oefenen. U krijgt een instructie voor gebruik.

Tarief

Wij hanteren een gereduceerd tarief per 1-1-2022.
Voor een behandeling van 4 weken betaalt u 50 euro.
Voor iedere aanvullende extra week betaalt u 10 euro.
De borg bedraagt 100 euro.


Image

Onze specialisten