Fysiotherapie in Leeuwarden, Dokkum, Heerenveen, Franeker, Drachten 058 2801525  info@fynnfysio.nl    AFSPRAAK MAKEN
Image

Shockwave therapie bij FYNN Fysio

Shockwave therapie (ook wel ‘extracorporale shockwave therapie (ESWT)’) is een zeer effectieve behandelvorm voor mensen met (chronische) pijnklachten. Bij deze behandeling wordt mechanische druk overgebracht op de pijnlijke locatie op het lichaam. De mechanische druk zal ervoor zorgen dat de stofwisseling en de bloedcirculatie in het pijngebied worden verbeterd. Zo worden de zelfhelende eigenschappen van het lichaam gestimuleerd en het genezingsproces versneld.

Kenmerken van shockwave therapie

- Korte behandelduur;
- Snel en effectief behandelresultaat;
- Bewezen effect bij chronische klachten van het bewegingsapparaat;
- Oorzakelijke behandeling in plaats van symptoombestrijding;
- Minimale bijwerkingen (roodheid, lichte zwelling);
- Direct na de behandeling ontstaat een langdurige en aanhoudende pijnvermindering en  verbetering van de beweeglijkheid;
- Wetenschappelijk is aangetoond dat bij hielspoor, tennisarmklachten, peesverkalkingen in de schouder, achillespeesklachten 80% van de behandelde patiënten klachtenvrij waren.

Wanneer shockwave?

Heeft u (chronische) pijnklachten zoals een tennisarm, hielspoor of een verkalking en heeft u al verschillende dingen geprobeerd die niet tot het gewenste resultaat hebben geleid? Dan kan shockwave therapie wellicht voor u de oplossing zijn. FYNN Fysio bied shockwave therapie aan op diverse locaties in Friesland.

Voorbeelden van toepassingen zijn:

- Schouderklachten (met of zonder verkalking);
- Hielspoorklachten;
- Tenniselleboog, golfelleboog;
- Achillespeesklachten;
- Pijnklachten net onder de knieschijf;
- Nekklachten;
- Andere vormen van ontstekingen en verkalkingen.

Indien van toepassing kunnen we door middel van echografie na een aantal weken zien of de verkalking is verdwenen.

Wij adviseren om voorafgaand aan de Shockwave therapie een echografie te laten uitvoeren door een van onze fysiotherapeuten. Door middel van dit beeldvormend onderzoek kan exact de locatie en ernst van de klacht kan worden bepaald.

Shockwave therapie maakt deel uit van de fysiotherapie behandeling. Indien u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie wordt uw shockwave behandeling vergoed.

Onze specialisten