Werkzaam op vestiging

Team

Bertrand Hofstra

Sybo Offenga

  • Algemeen fysiotherapeut
  • Personal trainer
  • Dry Needling extremiteiten en wervelkolom
  • Vitaliteitscoach en leefstijlcoach (oa GLI)
  • Fysiotherapie bij schouderproblematiek
  • Shockwave

BIG registratienummer: 59914137904

Hallo, mijn naam is Sybo Offenga en vanaf mei 2011 ben ik werkzaam als fysiotherapeut bij FYNN Fysio.

In mijn leven is bewegen altijd erg belangrijk geweest om mij lichamelijk en geestelijk goed te voelen. Vanuit de grote interesse voor sport heb ik het CIOS in Heerenveen afgerond om vervolgens na 5 jaar fulltime sportinstructeur, de opleiding fysiotherapie te starten. Sporten houdt je lichaam soepel, maakt het sterk en zorgt voor een verbeterde weerstand tegen verschillende kwalen. Door je belastbaarheid van je eigen lichaam te verhogen, kun je meer belasting verdragen waardoor overbelasting minder voor zal komen. Je lichaam is voorbereid! Doordat langdurige stress het lichaamsweefsel uitput, speelt dit ook een grote rol in het ontstaan van fysieke klachten. Ook op dit gebied kan beweging een echte uitlaatklep zijn om alle mentale stressoren kwijt te raken en dient het tevens om aan je mentale weerbaarheid te werken.

In de medische wereld worden zorgafnemers doorgaans “patiënten” genoemd. Het woord “patiënt” stamt af  van het Latijnse woord “patientia”, dat lijden betekend. Wat dat betreft zou ik deze benaming liever veranderen in “cliënt”. Niet iedereen met klachten,  lijdt namelijk. De spreuk:  “pijn is onvermijdelijk, lijden is een optie” is voor mij daarom heel veelzeggend. Het geeft meteen aan dat iedereen in zijn of haar leven klachten zal ervaren, maar dat je in de meeste gevallen zelf kiest, vaak onbewust, of je eronder lijdt. Ik wil mijn cliënten dan ook graag helpen om niet te denken in hun problemen en klachten maar in het zoeken naar oplossingen om zo weinig mogelijk last van het probleem of de klacht te hebben. Dit kan soms door de klacht op zich te reduceren of volledig te herstellen, maar soms ook door het omgaan met de klacht te veranderen, zodat men er minder hinder van ervaart. Een door mij veel gebruikt gezegde is dan ook: “Je kan de windrichting niet veranderen, maar wel de stand van je zeilen”.

Het heeft mij altijd enorm veel voldoening gegeven om mensen te kunnen helpen met het bereiken van hun persoonlijke doelen. Coaching is daar ook een belangrijk onderdeel van. In mijn werk als fysiotherapeut probeer ik, in goed overleg met de cliënt, een plan op te zetten om zijn of haar klachten te verminderen, maar ook om de cliënt baas te maken van zijn of haar probleem.

“Als je geest vastzit, beweeg je lichaam”

“Als je lichaam vastzit, beweeg je geest.”

Graag tot ziens bij FYNN Fysio !

Sportieve groeten.

Sybo Offenga